Kabelape

Fra Artigpedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Kabelape er en beskyttet jobbtittel i motsetning til slangnavnet avioniker som også brukes. En kabelape jobber med elektro, elektronikk, hi-fi, ping pong skjermer og blinkende lys i styrhuset på et sveveapparat (luftfartøy).

Ordet kabelape oppstod i følge eldgamle skrifter da et sveveapparat var inne til en større ombygning og en mengde kabler hang ned fra taket og dannet en slags jungel. Inne i denne jungelen satt en avioniker lett krumbøyd og loddet, noe som ikke er så ulik holdningen en sjimpanse inntar under pelsrensing av et annet individ.

En kabelape er relativt tam og det er vanligvis ikke forbundet med fare og nærme seg denne. Den er sosialt intelligent men observeres sjeldent i grupper med flere en to og to i arbeidstiden. Kabelaper var tidligere utrydningstruet på grunn av økonomiske kriser og rovjakt fra andre bransjer, men på grunn av økende mengder elektronikk i de fleste sveveapparater finnes det i dag kabelaper i de fleste store flyselskaper

NB! Kabelaper er vanligvis redd for å fly, vær derfor varsom; men de fleste eksemplarer kan lokkes (bestikkes) hvis nødvendig.