Ekornmelk

Fra Artigpedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Ekornmelk er laget av ekorn, logisk nok.

Ekornene blir høstet på høsten når de er modne. Man vet at de er modne når de faller av seg selv til bakken, evt. etter gassing med blåsyregass.

I Norge er det hovedsakelig de indre bygdene på vestlandet som driver med ekornhøsting, og derav kommer uttrykket "No hev me ikorn i kåsså". Man må aldri spørre en sogndøl om hvor mange ekorn han har høstet - dette er regnet som en stor fornærmelse og vil medføre at han gir deg elektrosjokk med et gammeldags kinesisk torturinstrument kalt Tsjingbol


Det er også vært gjort forsøk med ekornoppdrett på østlandet, men store mengder elg har valfartet til oppdrettsanleggene for å fråtse i ekornene og parre seg i en vill orgie, da ekorn er et kjent potensmiddel for elg.


Produksjonen av ekornmelk skjer i skuret til Jon, som bor på ei øy utafor Ålesund. Det er en langdryg prosess - først blir de hengt levende etter halen og dasket sporadisk med ei blå skolisse. Dette sikrer mørhet og konsistens. Etter 3 døgn hengende blir ekornene dyppet i en blanding av honning, bakepulver og kaffegrut. En synsk kone vil nå spå ekornets framtid, og spådommen avgjør om ekornet blir kjørt i sentrifuge, oppvaskmasking eller vannkoker. Nå er ekornet klart til melking. Det blir satt i en bås, og melkemaskine blir koblet inn. Et ekorn kan produsere så mye som 2 liter ekornmelk om dagen. I opptil ett år blir ekornene melket, for så å bli spådd på nytt. Ekornene blir nå plassert i badstue, der de rolig drikker chille drinker, ser på TV og røyker opium. Når ekornet er lei, tar det en tur i biblioteket for å lese litt Hamsun eller Tolstoy.

Dette er en syklus som gjentar seg 3 ganger. Ekornet blir nå malt til mel av en stor presse som er konstruert av satan og Michael Jackson. Melet blir brukt til å lage boller, som selges på statoil-stasjoner landet over.