Tuss

Fra Artigpedia
Hopp til navigering Hopp til søk

En Tuss, latinsk navn: Latinius Tussus, som stammer fra det urnorske ordet Tusselall.

En Tuss er kanskje verdens mest myteomspennende dyr. I dag lever dette dyret bare på våtmarkene i Gausdals Vestfjell. Grunnen til mytene rundt Tussene er fordi de i gamle dager ofte kunne bite tilfeldige forbipasserende i leggen når de gikk forbi, og dette gjorde de ofte uten å bli lagt merke til. Når så denne forbipasserende plutselig lå der på bakken med tre gapende, pulserende frosker på leggen, nei, jeg mener; med tre gapende, pulserende kjøttsår på leggen, så ble det jo helt klart et rom for myter. Vandringsmenn sa derfor at det var Jävelfolket (også kalt Nordmenn, hvis vi skal tro en viss finne med navn Pirka)som hadde kommet opp av jorda for å få seg en matbit.

I dag er det desverre Tussen også utrydningstruet, dette er mye grunnet genmanipulert meitemark, som spiser opp alt ostepoppen som vokser i fjellet etter snøsmeltingen. Ostepoppen er en liten gul rotvekst med lett ostesmak. Dette er Tussens hovednæring. En liten andel av Ostepoppen blir i dag brukt som menneskemat, men det er den genmanipulerte meitemarken som spiser opp det meste av veksten.

Hvis du ennå ikke har sett en Tuss, så fortvil ikke. Tussen ser akkurat ut som en vanlig tuss, men gras og planter på. Hvis du er heldig, å hopper over grastussene på en stor fjellmyr, så er det 1:1 000 000 000 000 000 000 dels kjangs for at DU hopper på en Tuss.