Sokkedyr

Fra Artigpedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Fil:Green sock.jpg
Hva!? Bare én sokk? Hvor er den andre? DEN ANDRE!?

De aller færreste har hørt om sokkedyr (Lat.Skoffus Labbus Inkogniti),det fordi sokkedyr er EKSTREMT folkeskye. Siden oppdagelsen av sokkedyrenes eksistens på midten av det 19. århundre har det kun vært få observasjoner,derfor er det lite vi i dag vet om dem. Vitenskapen jobber overtid for å finne ut mer om sokkedyrets levesett. Det antas at den er i slekt med den mer aggressive sokkesnoken.

Opprinnelse[rediger]

Sokkedyrets opprinnelse krangles det mye om, selv om moderne forskning med DNA for lengst har fastslått at sokkedyret nedstammer fra en asiatisk grevlingstamme for ca. 150 år siden. på denne tiden kostet sokker en formue, og å få et sokkedyr i huset kunne bety økonomisk katastrofe, siden sokkedyret liker å ta én av sokkene i et sokkepar og bruke den til å bygge sitt vinterhi.

Bruk i fremtidens samfunn

Et sokkedyr kan inneholde opptil 5 gram lybohymsentre pr individ, noe som det idag brukes i forskning for å løse problemstillingen om hønen eller egget kom først. med tilgang til nok lybohymsentre mener et team amerikanske forskere de kan rekonstruere hendelsen, o få et endelig svar.