Securitas

Fra Artigpedia
Hopp til: navigasjon, søk

Securitas [[email protected]: gresk] er den Norønne bøyningen av verbet [Secu`[email protected]] som opprinnelig betydde: "Å sitte ukomfortabelt" fra det Greske mytologiske hørespillet for barn under 12 år: "Den som satt, satt for lenge" (sist oppført på Finsk tv-teater i 1986, og siden sendt på NRK 19 ganger)

Idag har betydningen på folkemunne endret seg, til en viss grad.

Securitas, i dag, betyr "Sår rumpe", og er et fag-uttrykk for "Følelsen av en stump gjenstand plassert på stolen i vertikal stilling, når man plutselig satte seg ned" (Iflg Norsk ordbok rev. 4 - 1998, Språkrådets utvalg av 1996)

Organisasjonen Securitas Mobile, er en ideell organisasjon med det formål å få sine medlemmer ut av stolene, med medisinsk støtte, for å endre livsstilen og redusere avhengigheten til smerten.

Securitas Mobile mottok i fjor 145 millioner i statsstøtte, basert på medlemsantallet.


Medlemstall juks

På forsommeren i 2009 oppstod det kontrovers, når Dagbladet i en serie avslørende reportasjer, la frem dokumentasjon som beviste at nærmest 80% av Securitas Mobiles medlemmer bestod av utflyttede svensker. Etter at Norge satt ned et granskningsutvalg på tverrpolitisk grunnlag, økte bevilgningene med 12 millioner året etter, og i år (2010) har man adoptert Kungen av Sverige, Lars Monsen som offisiell talsperson, og maskot.[[1]]

Securitas Direct[rediger]

Securitas Direct er en kontrarævolusjonær gruppe utbrytere fra Moderorganisasjonen Securitas, som nyter sin lidelse [dette må bekreftes medisinsk før medlemskap kan mottas] Securitas Direct har blitt beskrevet som en religiøs bevegelse, med sin messende stønning og ustanselige oink, og sin oppsøkende virksomhet, for å øke sin medlemsmasse.

Så langt har det gått, at medlemmene idag vandrer fra dør til dør og ber om medlems-signaturer.

Det mistenkes at dette er et forsøk på å øke statlige bevilgninger til organisasjonen, men hittil har ingenting kunne bevises.(2010)

Securitas Direct har hatt sin egen medlemskontrovers, i den såkalte "Hunde-saken" (2008) der man fant at 45% av medlemmene var hunder. Etter en lang debatt i media, og med støtte fra Dyrenes venner ble det bevist at dyr har også rettigheter. 1 /1 2009 gikk Stortinget inn med ekstramidler (red.anmrk; 235 millioner), samt en tung sten med inskripsjonen "Lær hverandre å belønne" (fra diktet av samme navn), i anledning sakens stilling.

Det ryktes videre at Samferdselminister Magnhild Meltveit Kleppa var en av Securitas Direct grunnleggere, og Carl I. Hagen har gått sterkt ut i media omkring påstander om partisk og hildet stemmebruk, og bedt Kleppa om å ta sin stol og gå. Kleppa har til dags dato blitt sittende...noe mange stortingsmedlemmer finner mistenkelig i seg selv, da hun ikke reiser seg for toalett-besøk engang.


Svenskekungen

Den nå populære underholdningsartisten som i alle år har kalt seg "Svenskekungen" og hatt stor suksess med situasjonskomedien "Sverige, en fortelling om Volvo og selvhøytidelighet" har siden han, samt hans "Fru Svenskedrottningen" (sidekick) ble Securitas-medlemmer, aggetert for invasjon av Finland.

Drømmen om et skandinavisk storrike under Norsk flagg, ble engang solgt til ham, av den nå fallitterklærte, tidligere storbonden og elgoppdretsmannen Albert Aaberg, og hans team-leadear; Niclas Uggla, i håp om mer oppdrettsterritorium for elg.

Lars Monsen har overtatt rollen som Svenskekunge fra 3/5 2010.

Securitas opprinnelse[rediger]

Securitas oppstod i sin moderne form, under den andre verdenskrig-krigen, blant Kenyanske tropper utplasserte i Nord-Sverige i påvente av at en misforståelse kunne oppstå.

Disse unge mennene var i et miljø uten sittekomfort, og med fuktige og kjølige forhold, som førte til stor spredning av hemoroider og andre ulumskheter.

På grunn av handels-blokkaden kunne man ikke få medisinsk hjelp til soldatene, da Falun nektet innreisetillatelse og innførte annen straffe-tull.

I nøden som oppstod i knappeteltene i sameland, tydde til slutt de Kenyanske troppene til naturremedier, og jaktet på, og nedla en stor elg, med gevir bestående av opptil 22 tagger [dette må bekreftes arkeologisk] De delte så taggene seg imellom, satte seg på dem, og ventet på våren.

Det ryktes at blant de overlevende etter vinteren 44` befant det seg de opprinnelige medlemmene av Securitas, Ole Unkuku, Um`fofo "Stjerten" Jagland, og den senere svært innflytelsesrike grunnleggeren av Nokia, Jalla "Sony" Kirvisnemi Omfufu. [[2]]

I etterkrigsårene møttes de tre overlevende på konferanser på Det Store Norske Høyfjellshotell (Valdresflyi), for å minnes krigsårene, samt sitte på elg-gevir sammen, og det var her ideen til Securitas kom til dem.

I 1954, og med kun 123 millioner i støtte fra Norges Storting, samt en ekstrabevilgning på 1,2 Mrd, og en palle geitost, la så Jalla "Sony" Kirvisnemi Omfufu den første grunnstenen på Securitas Norges hovedkvarter i Oslo.

3 år senere åpnet dørene til organisasjonen, til enorme jubel fra de samlede massene på Ekeberg torg.

I dag selges fortsatt den bejublede slikkepinnen "Elghorn" til barn i skolepliktig alder, og inntektene går til Securitas ungdomsorganisasjon.

Fremtiden for Securitas[rediger]

Det ryktes at Securitas søsterorganisasjon "Niss-ska`ya?" hvis våpenskjold og høye beskytter Rudolf Hitler (dy). har store planer om å lansere sin mytiske "Sittenissen" i Tyskland, og vil kapre store markedsandeler i det potensielle markedet der. "Sittenissen" er ett langt på vei ukjent begrep i Norden, men er basert på en myte som oppstod dengang i sameland, når de Kenyanske soldatene lå for hemoroidedøden, og Um`fofo "Stjerten" Jagland i villfarelse skal ha trodd at elghornene slett ikke var horn, men heller de sterke, vennlige fingerene til Nissen selv. Dette har aldri blitt bekreftet, men myten fikk egne ben å gå på, og har siden blitt svært populær i bl.a. Danmark, Europas brygge.

Så populært har det blitt, at Danmarks Nasjonalmelodi i dag inkluderer ordene "Lukt på fingrane mine, din søring!" i sitt refreng, fra annet vers. Dette var visstnok var de første svenske ordene soldatene lærte, og siden har dette blitt bekreftet, i dybdeintervjuer med Um`fofo "Stjerten" Jagland, i en intervju-serie på programmet "Fangene på fortet" i 2002.

Bandet "DDE" har latt seg inspirere av Danmarks hengivenhet, og lanserte i 1999 låten "Rumpa mi", som solgte til tredobbel gullplate. Inntektene gikk til å betale moms.

2011: Nidar-Bergene melder om stor interesse for sin nye slikkepinne-serie "Nissefingre", planlagt lansert i Bremen, for så å senere selges i hele Europa.