Ostepepper

Fra Artigpedia
Hopp til: navigasjon, søk

Ostepepper er en typisk blanding av ost og pepper. Det er spesielt utbredt i Russland og Pakistan. Ostepepper dyrkes tidlig i desember og spirer i starten av februar. Fra ostepepperen blir plantet til, og til den høstes, vil den gjennomgå 5 faser.

I den første fasen vil den bli plantet. Den er da i frø stadiet. Det er et gult og ganske stort frø med grønne stiper, kort sagt. Frøene blir behandlet utrolig forsiktig. Om de tar skade eller frøet sprekker vil den slippe fra seg en meget ubehaglig duft som minner veldig om pepperspray. De plantes ofte i kjørlig og fuktig jord, ettersom de vokser fortere da.

I den andre fasen som starter etter 2 uker spirer planten som en gul stilk. Stilken blir over 2 meter høy før den slipper ut osteblomstene.

Den tredje fasen starter etter 1 måned fra planten ble sådd. Da er blomstene på sitt største. Blomstene kan ha en diameter på 1 meter. Blomsten er vanligvis gul og svart.

Den fjerde fasen starter i slutten av januar. Da modner pepperbærene. Store svarte bær som man helst ikke skal spise. De er sterke og harde.

I den femte og siste fasen blir plantene høstet. Det er en enkel prossess hvor ostepepper bonden høster både bær og blomster. Blomstene blandes med bærene slik at bærene nøytraliseres, og dermed har vi ostepepper, en god blanding av osteblomsten og pepperbæret.