Mutantblekksprut

Fra Artigpedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Mutantblekkspruter er, sammen med Kraken, en del av blekksprutfamilien (squidious). Den ble første gang oppdaget på 1700-tallet av noen pirater, som kalte den kraken. dette er egentlig en feil observasjon, for i ettertid har man funnet ut at det de så var en gul mutantblekksprut, og at Kraken er en helt annen type blekksprut.

Tre typer[rediger]

Ved grundige studier har forskere ved blant annet Harvard University kommet frem til at det er tre Mutantblekksprut-arter, de sterke rød mutantblekksprutene, de raske gule mutantblekksprutene, og de superskumle oransje mutantblekksprutene. En oransje mutantblekksprut kommer til verden når en gul og en rød butantblekksprut parrer seg. disse blir da ekstra farlige, siden de får den røde mutantblekkspruts styrke, og den gule mutantblekkspruts smidighet og fart. Dette gjør at den oransje mutantblekkspruten kan bevege seg bakover i tid, siden den kan bevege seg fortere enn lysets hastighet. Det som er meget spesielt med mutantblekkspruter er at de røde mutantblekksprutene har bare en gigantisk venstre hjernehalvdel, mens de gule mutantblekksprutene bare har en gigantisk høyre hjernehalvdel, men når de to rasene parer seg og får en oransje mutantblekksprut, får denne den gigantiske venstre hjernehalvdelen til en rød mutantblekksprut, og den gigantiske høyre hjernehalvdelen til en gul mutantblekksprut, noe som gjør den supersmart, og livsfarlig for alt som kommer i nærheten. Mutantblekkspruter kan også selv bestemme hvor store de skal vokse seg, og De oransje mutantblekksprutene kan til og med krympe når de føler for det.


Hvordan beskytte seg[rediger]

Man kan aldri være sikker på at man er trygg for mutantblekkspruter, med mindre man har et hus med bare gulv, og alltid går rundt med en grønn plast-spade. Det har seg nemlig sånn at røde og gule mutantblekkspruter kan gå gjennom vegger, og oransje mutantblekkspruter kan gå gjennom både tak og vegger, og derfor er gulv det eneste sikre å lage hus av. Plastspader er det eneste våpenet med bevist effekt mot alle typer mutantblekkspruter, spesielt når de er grønne. Andre grønne plastgjenstander gir også god beskyttelse, selvom spader er det mest effektive både for å skremme bort mutantblekksprutene og beskytte deg selv. Det er også smart å kunne kjenne igjen mutantblekkspruter fra vanlige blekkspruter, siden de er mestre i kamuflasje. den letteste måten å kjenne igjen en mutantblekksprut på er at den har ni armer, ikke åtte eller ti, som er standar på andre blekkspruter. Kroppen til en mutantblekksprut er formet omtrent som en vanlig åttearmet blekksprut, bare mye større, opptil 500 meter lang, hvis de føler for det. Ellers ligger på rundt 30-40 meter


Kraken[rediger]

Mutantblekkspruter blir ofte forvekslet med Kraken, som blir avkommet når en Rød mutantblekksprut parer seg med en oransje mutantblekksprut. Kraken høres kanskje farlig ut, men den er ingenting sammenlignet med den oransje mutantblekkspruten.