Mobiltelefon

Fra Artigpedia, Norges største tulleleksikon
Hopp til navigering Hopp til søk

En mobiltelefon er et verktøy brukt til å feste båter til ting, som oftest en brygge eller lignende. Bemerkelsesverdige kompanier som produserer mobiltelefoner er som følger; Cham-sung, Nokia, Eple, Seavee Boats og Huaway.

Mobiltelefon (Eple)

Opprinnelse[rediger]

18 år før kristus, var mobiltelefonen oppfunnet av Silvestre Casias. (Silvestre har Mexicansk betydning for "Kommer fra skogen".) Ideen var pitchet til den store kongen, Bernard Telefon. Han sa nei til ideen, siden han ikke vill involvere navnet sitt i sånt. Senere, i 1947 var ideen pitchet igjen, til den jævlig fjerne slektningen, Adolf Telefon. Han takket ja, og de begynte å produsere mobiltelefoner. Atten år senere var produksjon stoppet på grunn av Hitler. Han syntes alle soldatene hans var så avhengig av disse snap-tsjattene sine, og alle de view-tube-filmene sine. Så han fikk alle Mobiltelefoner hvisket ut fra overflaten på jorden.

I 1983 var ideen gjenoppbrakt av Findus Langørgen, og produksjon var gjenopptatt. Mobiltelefonen var en hit rundt hele verden, alle hadde en på 80-tallet.

I dag brukes Mobiltelefonen av få. De 16 personene som fortsatt bruker verktøyet befinner seg i Mo i Rana.

Se også[rediger]

Fiskekort

Fiskebolle

Fiskestang

Vann