Hårføner

Fra Artigpedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Navnet hårføner kommer ifra det latinske navnet haerfoon som betyr blåse på håret. Ingen vet med sikkerhet hvorfor denne gjenstanden ble funnet opp eller hva den brukes til, men det er en nord-koreansk forsker ved navn Thai-Chi som har kommet med en teori. Han mener at det kommer av at folk liker å ha vind i håret, men hater å gå ut. Derfor har man lagd denne snedige lille saken som sørger for at du får vind i håret mens du ser på turprogrammer på tv. Når Thai-Chi ble spurt om hvorfor hårføneren blåser varmt svarte han: fordi det er det Mao vil!

Det er fortsatt denne teorien som er mest akseptert i dag, men det er en gruppe med amerikanske forskere som har kommet med en alternativ, dog, latterlig teori.

De mener at hårføneren kan brukes til å tørke hår med etter du har dusjet, dermed kan man halvere tørketiden sånn at du slipper å sitte i en stol å vente på at det skal bli tørt. Men denne teorien er selvfølgelig forkastet av de fleste seriøse forskere over hele kloden. Stephen Hawking hadde dette å si om saken: Det er hel idiotisk å bruke dette apparatet til å tørke hår med, hva er poenget? dette forskningsresultatet er en ren fantasi, jeg skylder på media!

En studie gjort på Grønland viser at de fleste hjem har hårføneren på badet, men ikke til å tørke hår med. Den blir ofte funnet i badekar, noe som tyder på at den blir brukt som et leketøy mens man bader. her i Norge blir den oftest brukt til å snu sider i blader og bøker mens man sitter på toalettet, mens i Sverige er den mest brukt til løvblåsing.