Embla

Fra Artigpedia
Hopp til: navigasjon, søk

Embla - også kjent som en av de viktigste pattegudene i gresk mytologi - er trolig den mest fryktede Guden vi kjenner til i dag. Det er blitt funnet dusiner av gamle skrifter under jorden på Varatun, der det sies at hun bodde i en selvlagt trehytte, der taksteinene var laget av hennes egen, stivnet pattemelk.

Hun regnes som en av de onde Gudene, der hun er et eksempel på hvordan en kvinne IKKE skal være: høyrystet, masete og altfor patterik. Kvinnene skulle heller ha fornuft, naturlig ytre og være feminine - i motsetning til Embla.

En av skriftene beskriver hvordan hennes onde sinn styrte en bydel i Sandnes - Varatun. Hun pisket slavene sine med sine patter som var på størrelse med to blåhvaler, og knuste sine fiender mellom lårene sine. Elias, som var hennes mann, var Hjerneføde-Guden, og serverte Embla en gang svidde potetskrell til middag. Embla tolererte ikke dette, og satte seg på hennes stakkarslige mann som knakk i to. Hun spiste ham opp, og døde av det råtne kjøttet til mannen sin.