Dongus Rompus rektus

Fra Artigpedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Dongus Rompus Rektus er en vill, tykkhudet og nesten ubehåret skapning som holder til i floder, sjøer og sumper for det meste i Regnskogen i Sør-Amerika. Den er kjent for sine korte ben, sine gigantiske nippler og sitt store hode, som sies å veie opp i mot en kilo. Til tross for skapningens korte bein og kompakte kropp, kan en Dongus Rompus nå en toppfart på over 80km/t når den er sinna. Dongus Rompus er et fryktinngytende dyr som fra tid til annen angriper og dreper mennesker, anslagsvis omkring 200–300 årlig.

Liv[rediger]

Magesekken til en Dongus er delt i fire, og en full mage er faktisk en tredjedel av vekten til skapningen. Det kan ta en måned før maten er ute av kroppen. Men magen er ikke skapningens tyngste del. Bakenden til Dongus kan faktisk veie opp til 200 kilo og utgjør ca. fire tredeler av kroppsvekten.

Etter ca. 3 måneder etter fødsel, må Dongus Rompus varme seg med en radioaktiv vinkelspiker i ca. 3 dager før den sleppes ut i den ville naturen av moren sin.

Etter at en Dongus Rompus har blitt sluppet ut i det fri, er det viktig at den får både tid og plass til å utføre sine daglige rutiner i sin nye tilværelse. Det er først når den har oppholdt seg et området i minst 3 uker at den er i hva man kaller et naturlig habitat, og vil finne seg en partner å pare slik at den kan føre Dongus Rompus-arten videre.

En Dongus Rompus vil også angripe hver eneste levende skapning for å beskytte sine nyfødte Dongus Rompus-barn. Det er derfor veldig viktig å være varsom og forsiktig i nærheten av denne skapningen. I vinterhalvåret vil en Dongus Rompus gå i dvale og bli der i ca. 5 måneder. Hvilket betyr at en Dongus Rompus vil spise ekstra mye på høsten. Når en Dongus Rompus er ekstra sulten er den ekstra aggressiv. Da kan en Dongus Rompus bruke sitt kostebørste-lignende hode for å penetrere byttet sitt før den fortærer kadaveret med kneet sitt.

Utrydningstruet[rediger]

Dongus Rompus Rektus er en art som det finnes ganske få av i dag. I Sør-Amerika er det observert ca. 30 stykker av denne arten. Mens i Norge finnes det bare en. Og grunnen til at det finnes så få i dag, er at for ca. 350 år siden ble denne arten jaktet på av spanske speiderbarn over hele verden. Det sies at i år 1500, var det over 10 000 av denne arten. NDRRS (National Dongus Rompus Rektus Savers) er et selskap som kjemper for å ivareta denne arten, og har fått inn over 20 kr fra rause medhjelpere verden over. NDRRS har et mål om å få inn over 30 kr i løpet av 2013, og reise Dongus Rompus bestanden fra litt over 30 til over 1000.

Men alle er ikke like fornøyde med dette. Mange mener at Dongus Rompus er et skadedyr og burde ha blitt utryddet for lenge siden.

Mer fakta[rediger]

  • En fullvoksen han-Dongus kan bli opp til 4 meter lang og kan veie opp til 600 kg om våren og sommeren. Mens en fullvoksen hun-Dongus bare blir 3 meter lang og opp til 400 kg.
  • En gjennomsnittlig Dongus kan bli over 30 år gammel, men i sine siste 5 år er som regel en Dongus ganske slapp og trøtt. Den kan faktisk sove i over 24 timer i døgnet på sitt trøtteste.
  • En Dongus-mor vil forlate sitt Dongus-foster når fosteret er ca. 2 uker gammelt. Da må den lille Dongus-valpen klare seg selv der ute i den ville naturen.