Batel

Fra Artigpedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Batel, også kjent som "en batel" er et dyr i gruppen "klumpflygere". Det er en slags veps, med en ganske klumpete og liten kropp. Den har også vinger, samt en stor brodd. Hodet kan likne et menneskehode hvis man ser bort ifra de bananformede øynene og den siklende munnen. Batelen lever egentlig over alt, men trives ekstra godt i fuktige og smurte forhold. Batelen er ofte funnet boende i forlatte Pennal.

Oppførsel[rediger]

Batelen flyr rundt og suger seg som regel fast til ett eller annet den finner i naturen. Hvis den har vært der lenge nok, kan man se store sugemerker. Batelens spytt, også referert til som sevje er også lett å finne. Den virker som om den er veldig sky for mennesker, og det er bare noen få som mener at de har sett den. Vi vet ikke om den er aggressiv, men denne fyren som dro på en ekspedisjon for å finne en batel, hørte vi aldri noe ifra igjen.

Variasjoner[rediger]

Det finnes flere typer batel. En "ren" batel er den største og mest utbredte formen for batel som finnes i verden. En annen versjon er en batelkreng som er en blanding av en batel og en kreng. Denne lever i mørke huler og ser mer skremmende ut på grunn av det kreng-inspirerte fjeset. En annen kjent type batel er en knugbatel som helst lever i ørkenen. Denne vet vi ikke så mye om. Vi vet at det finnes flere bateltyper, og siden vil bli oppdatert ettersom vi får mer info om de andre typen.