St. Hanshaugen

Fra Artigpedia
Revisjon per 19. sep. 2011 kl. 17:36 av Paddekaka (diskusjon | bidrag) (Flyttet fra Ikkepedia.)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

St. Hanshaugen parken ble oppfunnet under “svarte dauden”, da Oslo folket døde i store mengder av de kjedelige fortellingene til Henrik Ibsen. Oslo folket ble helt svarte i trynet og døde momentant så fort de fikk høre et Ibsen stykke. På grunn av mangelvare på gravplasser, dumpet man alle døde folk i en haug. Derav er St. Hanshaugen i dag blitt til en svær kolle. Navnet på haugen kom av at Askeladden en dag gikk forbi kollen og lagde et bål av vann og kumøkk (derav hvorfor man fyrer bål på st. hans), og døpte deretter kollen etter sin avdøde katt som hette “stygge Hans”.

I dag blir parken benyttet av all herskens folk, som forpester nabolaget med engangsgrill røyk. Det er blant annet en sosial arena for überkule svensker i trailerkeps, som gjerne snakker høyere enn alle andre, slik at alle skal høre at de er svensker som jobber på IKEA, selger omega-3 på Karl Johan eller klær på Carlings.

Her møtes også et merkelig folkeslag som kjører fjøl med hjul på, som synes det ær dritfett å skrense på en nymotens rullator ned bakken fra scenen. De mest nerdete går bare å bærer rundt på fjøla, uten å kunne stå på den, det viktigste er tross alt å “se” kul ut. Midt på dagen er det best å skygge unna fra parken. Da kommer barnevogns mafiaen og okkuperer hver eneste ledige parkbenk for så å henge ut puppen i trynet på sin baby. De går rundt med sine barnevogner, gjerne 3-5 i bredden, slik at det ikke finnes noen sjanse for vanlig folk å kunne passere dem. Hvis du møter en slik gruppe, gå for guds skyld til siden, så slipper du å bli maltraktert av barnevogns hjul.

Parken blir i dag også brukt som oppbevaringsplass for hundebæsj. Hundeeiere elsker å luske rundt i parken og slippe sine små “stygge vaskemopper” slik at de kan gjøre sitt fornødne helst på gresset sånn at folk ikke skal kunne sitte ned. På kveldstid kommer de som liker å bli sett i nymotens joggetøy frem. Joggere i St. Hanshaugen har en lav IQ, noe som har blitt dokumentert av Aftenpostens kulturelite. Joggerne her trur at man må ha det aller nyeste innen treningstøy for å kunne jogge/gå i ring i ca 20 min.

Oslo kommune har i fremtiden planer om å sprenge bort parken for å få plass til fler Deli de Luca butikker og Kebab sjapper.