Haram

Fra Artigpedia
Revisjon per 10. feb. 2011 kl. 20:37 av Paddekaka (diskusjon | bidrag) (Flyttet fra Ikkepedia.)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Haram består av Brattvåg, Vatne, Tennfjord, Søvik, Grytastranda, Hildre og alle øyene utenfor som ikke er verdt å nevne og har totalt ca 8800 innbyggere + polakkene. Haram består mest av rånerene som står på 'Best' på Vatne og råner eller sure gamlinger. Ellers er Haram kjent for Ingebrigt Davik som var forfatter og lærer, og av han har vi fått Ingebrigt-Davik huset som er et kjøpesenter,kino, ungdomshus og omsorgsboliger. I helgene tar som regel bygdefolket seg en fest eller 4. Da er det enten en ekte hjemmefest eller så er dem på øyra pub. Haram har også til slutt fått seg eget vinmonopol der det til dags dato kun har blitt solgt kun 1 tequila flaske. I haram er det også mye dyrking av hasj og ikke minst mye røyking i alle aldere, 'alle skal få'. Spesielt i haram blir cola solgt i butikkene, og er sjeldent utsolgt. Haram er også kjent for polakkenes lager for dopet sin. De jobber, går på butikken handler 2-3 øl hver og går hjem og drikker dem og ruser seg. Det finnes ingen rævkvilestad i Haram. Life in Brattvåg is all about smoking weed and ice.

Fakta

Haram er en kommune på Sunnmøre i Møre og Romsdal, har ca 8800 innbyggere. Den grenser i øst mot Vestnes og i sørøst mot Skodje. Over Grytafjorden i sør ligger Ålesund kommune, og mot vest ligger øykommunen Giske. Mot nord er kommunene Sandøy og Midsund. Kommunesenteret i Haram er Brattvåg, med 2300 innbyggere. Kommunen har mye industri, der de største bedriftene er STX Europe i Brattvåg ogSøvik, og Rolls-Royce i Brattvåg, Tennfjord og på Longva. På grunn av mangel på arbeidskraft har industrien blitt nødt til å importere arbeidskraft, hovedsakelig polakker. Haram Kommune har eget ungdomsråd, som er barn og unges talerør i kommunestyret.

Den mest kjente fotballklubben i Haram kommune er Brattvåg IL, som spiller i 3. divisjon og har flere sesonger i 2. divisjon tidligere.