Fylleboksing

Fra Artigpedia
Revisjon per 13. mar. 2011 kl. 17:38 av Paddekaka (diskusjon | bidrag) (Flyttet fra Ikkepedia.)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Fylleboksing oppsto som en avgreining til tae kwon do etter det store fylleslaget i Burfjord i Nord Troms på slutten av 1800 tallet. Det viste seg raskt at denne formen for slossing passet utmerket med stort inntak av hjemmebrent. Dette fikk vi bevist på 1940 tallet når de tyske troppene fikk skylda for å ha brent ned store deler av finnmark og troms. Det som egentlig skjedde var at de to kjente fyllebokserene, han Tykje- Ola og han Troll- Erik rauk i sammen på veikroa i Kirkenes etter å ha drukket russisk smuglervodka, dem slost seg nedover og setta fyr på alt dem kom over i trollsinne, de der helvetes jævlan!

Etter at dem rauk i nasen på hverandre måtte den sittende regjering igangsette evakuering av nordfylkene for å gi dem plass til fylleboksinga, dem drakk og boksa i nesten 10 mnd. før han Tykje -Ola måtte gi seg pga flis i fingerern etter at han hadde bomma og snubla i en europalle på bensinstasjonen i Burfjord.

I senere år kan vi vel nevne det store fylleslaget på Storslett i Nordreisa. Dette involverte beboerene på to(2) asylmottak og flere flere kjente lokale fylleboksere. Det har blitt estimert at det gikk mellom 2 og 300 tenner i tumultene som oppsto etter at han Flinken- kom med et trailerlass smugler sprit fra Portugal. Smuglerspriten og det narkotiske stoffet Khat førte til at asylsøkerene fra Somalia ble kaptein kanakas og ville ha nye kjøkkenstoler på mottaket. akkurat dette falt ikke i smak hos de lokale driverne av mottaket og det ble i ukene etter knust flere stoler enn beboerene i utgangspunktet ville ha. Man kan vel trygt si at de ga ris til egen bak.

På strengt Læstadianske Skjervøy i Troms ble det i 1999 sett en som prøvde på fylleboksing UTEN å ha drukket brennvin, vi trenger vel ikke forklare at det gikk til helvete og tilbake igjen.

Birtavarre i Kåfjord har en av de mektigste fyllebokseren i landet, han Skalle Per. Skalle Per har egen 15 fots båt med 4.5 hester Evinrude langstamme som han like å feske torsk i fjorden med. Dette kan han derimot ikke gjøre på vinteren når det er is på fjorden. Når Skalle Per ikke kan fiske fyllebokse han, men han har sin nemesis i han Sau Arnt på Langnes. Skalle Per fikk faktisk to blåveisa utdelt av Sau Arnt på sommeren i 2003 etter at han Sau Arnt fant ei flaske med Martini Asti bak sommarfjøsen og blei trollfyrt etterå ha drukke den. Skalle Per var ikke fornøyd med dette og voldtok i dagene etter 3 sau og en vær for å hevne seg.

Etter at han Slevje Terje fra Hamneidet fant ei tønne med metanol i fjæra blei han blind og boksa bokstavelig talt i blinde hele påska 08. før han snubla i bikkja til ho Edvarda Othelie som bor på øversia av tunnellinnslaget og skrubba opp ene kneet. Der, hos ho Edvarda fikk han drukke seg ned og fikk synet tilbake utpå sommeren. Ho Edvarda blei lei av å ha han Slevje Terje gående på kjøkkenet og drakk seg full før ho banka han og jaga han heim til bikkja som hadde stått ute i gode 4 mnd. Han SLevje Terje ga no en jamn faen i ho Tussi, bikkja, og reiste til Rotsundelv for å hjelpe han Geit Kåre med å plukke stein på vollen nede med E6'n. Geit Kåre hadde setta sats og dem drakk seg full på surka før dem rauk i sammen i en av de verste fylleboksingen som e registrert. Han Geit Kåre hadde ikke så mye å stille opp med viste det seg og han Slevje Terje sloss ei heil helg med seg sjøl før han svimte av etter en skikkelig uppercut.