Redigerer Follebu

Hopp til navigering Hopp til søk

Advarsel: Du er ikke innlogget. IP-adressen din vil bli vist offentlig om du redigerer. Hvis du logger inn eller oppretter en konto vil redigeringene dine tilskrives brukernavnet ditt, og du vil få flere andre fordeler.

Redigeringen kan omgjøres. Sjekk sammenligningen under for å bekrefte at du vil gjøre dette, og lagre endringene for å fullføre omgjøringen.

Nåværende versjon Din tekst
Linje 1: Linje 1:
'''Follebu''' ligger i Gausdal Kommune og er Opplands svar på Oslo. Det er hovedstaden i Gausdal Kommune og de andre små stedene i Gausdal er det ikke mye og skrive om da de er ubetydelige. Follebu har butikk, bensinstasjon og post i butikk. Mest kjent er Bolt`n. Kornhaug er sanatoriet i Follebu, det er for tuberkolosesyke. Desverre ble hele Follebu smittet av tuberkolose og døde ut i ca 1900. Og nå bor det andre syke i huset Kornhaug. De hugger ved. Bjørnstjerne Bjørnson er også fra Gausdal men han er også død. Rex Rodney var også fra Follebu men han er også død. Men Stein Lillevolden lever, han som ble kjent fra Blitz krigen i Russland. Han er kjendis i Follebu. Det er også Gaus Dal, men egentlig kalles han Follebuing på Gausdøl. Det lever i dag kun tyvfiskere i Follebu (de andre døde ut husker du) og folk som tipper på hest, de vinner aldri(Rex Rodney er død husker du). Men spekepølse kan du kjøpe hos Rekdal Pølsefabrikk. Den siste follebuing i live som man kjenner til lever nå i eksil i Folldal og er nærmere 90 år. Du ser Follebu på vei til Skei, men ikke blunk når du kommer dit da går du glipp av sentrum.
+
Follebu ligger i Gausdal Kommune og er Opplands svar på Oslo. Det er hovedstaden i Gausdal Kommune og de andre små stedene i Gausdal er det ikke mye og skrive om da de er ubetydelige. Follebu har butikk, bensinstasjon og post i butikk. Mest kjent er Bolt`n. Kornhaug er sanatoriet i Follebu, det er for tuberkolosesyke. Desverre ble hele Follebu smittet av tuberkolose og døde ut i ca 1900. Og nå bor det andre syke i huset Kornhaug. De hugger ved. Bjørnstjerne Bjørnson er også fra Gausdal men han er også død. Rex Rodney var også fra Follebu men han er også død. Men Stein Lillevolden lever, han som ble kjent fra Blitz krigen i Russland. Han er kjendis i Follebu. Det er også Gaus Dal, men egentlig kalles han Follebuing på Gausdøl. Det lever i dag kun tyvfiskere i Follebu (de andre døde ut husker du) og folk som tipper på hest, de vinner aldri(Rex Rodney er død husker du). Men spekepølse kan du kjøpe hos Rekdal Pølsefabrikk. Den siste follebuing i live som man kjenner til lever nå i eksil i Folldal og er nærmere 90 år. Du ser Follebu på vei til Skei, men ikke blunk når du kommer dit da går du glipp av sentrum.
 
[[Kategori:Steder i Norge]]
 

Merk at alle bidrag til Artigpedia anses som frigitt under Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike (se Artigpedia:Opphavsrett for detaljer). Om du ikke vil at ditt materiale skal kunne redigeres og distribueres fritt må du ikke lagre det her.
Du lover oss også at du har skrevet teksten selv, eller kopiert den fra en kilde i offentlig eie eller en annen fri ressurs. Ikke lagre opphavsrettsbeskyttet materiale uten tillatelse!

Avbryt Redigeringshjelp (åpnes i et nytt vindu)