Europeisk drikkekultur

Fra Artigpedia
Revisjon per 1. nov. 2009 kl. 12:23 av Paddekaka (diskusjon | bidrag) (Flytta fra Ikke)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Europeisk drikkekultur ble oppfunnet av hærføreren Sigurd Dragedreper. Rundt år 800 f.kr. slo Sigurd og hans hær de rødvinsdrikkende romerne i slaget ved Munchenstadt. Og ved dette definerte og delte han den europeiske kultur for de neste 5000 år, rødvinsnipperne i sør, som drikker to glass rødvin hver dag, og ølhundene i nord som drikker to kasser øl hver helg.

5000 år etter slaget, nærmere bestemt 2. februar 2002, satte Den Europeiske Union sammen et drikkekulturdirektorat, direktoratet satte sammen et drikkekulturutvalg, som satte sammen en drikkekulturprosjektgruppe, som brukte 4 000 000 000 Euro på å sette sammen et omfattende direktiv for å standardisere og samordne europeisk drikkekultur. Resultat lot ikke vente på seg, og den dag i dag, drikker både nord- og søreuropeere to glass rødvin hver dag og to kasser øl hver helg.

Øst-Europa

De mindre siviliserte østeuropeerne har fortsatt sin tradisjonelle drikkekultur. I øst hvor avlingene alltid har vært dårligere og bøndene latere, inngår potetsprit som en viktig del av det daglige kostholdet. Det er derfor ulovlig å selge poteter i Øst-Europa, siden dette må brukes til å brenne sprit som fungerer som en erstatning for poteter som man ikke får kjøpt. Det har ikke lykkes østeuropeiske myndigheter å finne ut hvorfor man ikke kan få kjøpt vanlige poteter i Øst-Europa. Man håper imidlertid at dette vil endre seg når det nye EU-direktivet for "Samordning av potet, potetsprit og europeisk drikkekultur" kommer i 2016.